Op deze pagina kan je FAQ en de algemene voorwaarden terugvinden. Lees deze laatste zeker goed door. Bij een boeking ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Aske fotografie.

FAQ

Sessie: newborn & baby

De eerste 2 tot 3 weken na de geboorte zijn de beste periode om een baby te fotograferen. Ze hebben nog hun natuurlijke foetushouding, slapen graag en zijn makkelijk tot rust te brengen door te sussen of door ze in te wikkelen.

Voor een shoot voorzie ik 2 a 3 uurtjes. Indien je kindje zeer rustig is kan dit uiteraard sneller.
Probeer je kleine spruit een half uur voor de shoot nog even te voeden. Zo hebben ze een voldaan gevoel en kunnen ze in principe doorslapen tot na de shoot. Uiteraard wordt er, indien nodig, tijd gemaakt om tussendoor nog een voeding te geven.

Als mama van 2 kinderen besef ik maar al te goed dat een veilige en rustige omgeving zeer belangrijk is. Mama en papa kunnen rustig plaats nemen in de zetel terwijl ik aan de slag ga met jullie kleintje in de (extra) verwarmde studio.

Indien broer en/of zus meekomt naar de shoot vraag ik om met 2 volwassenen naar de studio te komen. Ik start dan met de gezinsfoto’s. Hierna kan grote broer en/of zus naar huis of naar een speeltuin vlakbij. Het wachten tijdens de newborn- of babyshoot duurt gewoon te lang voor een peutertje en het is dan moeilijk om stil te blijven zitten. Daarom dat ik aan 1 van de 2 volwassenen vraag om reeds door te gaan met grote broer of zus.

Ik heb een zeer groot aanbod van manden, schalen, wraps, doeken, kleertjes, mutsen, haarbandjes en andere accessoires waardoor ik verschillende combinaties kan aanbieden naargelang uw smaak. Voor een newbornshoot kiezen we samen enkele settings ( achtergronden, wraps, mutsjes, ...).

Eigen accessoires worden niet toegestaan.

Door het beperkte aantal plaatsen kan je best je newbornshoot al boeken tijdens je zwangerschap. Zo kan ik je steeds een plaatsje garanderen rond de datum van (geplande) geboorte. Komt je kleintje toch iets vroeger of later dan gaan we samen op zoek naar een ander sneller of later moment.

Sessie: sitter & cakesmash

Deze sessies zijn voor kindjes die zelfstandig kunnen zitten. Meestal is dit tussen de 6 à 8 maanden tot maximum 1,5 jaar.
Uiteraard heeft elk kindje zijn eigen ritme en indien je oogappel toch nog niet kan zitten schakelen we gewoon over naar een newborn/baby shoot pure. Gelieve me hiervan wel tijdig op de hoogte te brengen aangezien ik hiervoor andere accessoires nodig heb.

Voor de shoot voorzie ik ongeveer 1,5 uur in een lekker verwarmde studio.

Ik heb een zeer groot aanbod van accessoires om de shoots aan te kleden. Voor deze gelegenheid worden er telkens 2 settings met bijhorende accessoires en kledij gekozen.

CAKESMASH

De cakesmash shoots gaan slechts 1x per maand door. Probeer dus zeker tijdig je boeking te maken om geen teleurstelling te voorkomen.

Voor de shoot voorzie ik 2 settings, aangepaste decoratie en leuke kledijsetjes. Er kunnen allerlei opties bijgeboekt worden. Zie hiervoor bij het tabblad pricing.
Eigen taart kan niet aangezien deze taarten niet altijd geschikt zijn om 'stuk' te maken en de kleuren soms afgeven op de ondergronden of kledij.

SITTER

Voor de sitter voorzie ik ook 2 settings, aangepaste decoratie en kledingsetjes, maar nu is er geen taart of badje.

Fotograferen is het leven vastleggen zoals het is. Indien een kindje echt niet wil meewerken en ik geen foto's kan afleveren reken ik wel mijn voorschot aan voor de tijdsinvestering. Opties zoals taart, milkbath,... kunnen ook niet terugbetaald worden. Uiteraard doe ik steeds mijn uiterste best om de mooiste foto's te bekomen en als lastminute optie proberen we buiten nog foto's te nemen aangezien kindjes dan vaak rustiger worden.

Sessie: zwangerschap en milkbath

Voor een zwangerschapsshoot plan je best een shoot rond de 32 weken. Je hebt dan een mooie ronde buik, perfect voor foto's.

Geef je ook even door wat voor een shoot je wil? Dit kan gerust ook een combinatie zijn.
- gewone zwangerschapshoot.
- bedekt naakt.
- met of zonder partner.
- met of zonder kids.
- binnen of buiten.
- optie milkbath met verse bloemen (kleur naar keuze) bij je gewone shoot: 75 euro.

Wil je enkel een milkbath shoot dan kan dit uiteraard: 225 euro - 3 foto's.

Sessie: familieshoot & huisdier

Een familieshoot is steeds tot 5 personen. Per extra persoon vraag ik 25 euro extra voor de extra tijdsinvestering die die extra persoon met zich meebrengt.

Fotograferen is het leven vastleggen zoals het is. Indien een kindje echt niet wil meewerken en ik geen foto's kan afleveren reken ik wel mijn voorschot aan voor de tijdsinvestering.

Een huisdier is een familielid, ze behoren tot het gezin. Er kruipt heel wat extra tijd en werk in het rustig houden van je dier tijdens een shoot.
Daarom tellen ze mee als 1 persoon.
Huisdieren worden om hygiënische redenen niet toegelaten in de studio aangezien er daarna soms kleine kindjes rondkruipen die allergisch kunnen zijn aan de pluizige huisdiertjes.

Foto's: Levertermijn

Het fotograferen is slechts een klein deel van het werk. Na de sessie ga ik met jullie foto's aan de slag. Ik bekijk al jouw foto's opnieuw en opnieuw en selecteer zo de mooiste foto's om ze hierna één voor één te bewerken tot jouw ideale foto's.

Je krijgt binnen de 6 weken een link naar een online galerij (foto's met logo) waarin jullie het aantal foto's kiezen naargelang het gekozen pakket. De gekozen foto's kan je nadien (zonder logo) downloaden. Bij mij krijg je dus digitale bestanden!

Heb je de foto's om de één of andere reden toch sneller nodig vraag ik hiervoor een bijdrage van 50 euro voor een gewone shoot. Je krijgt dan binnen de 3 dagen jouw foto's.

Moest je de foto's delen op social media gelieve dit dan te doen met vermelding van @askefotografie.

Binnen de 48u krijg je reeds een previewfoto te zien op social media met een tagje. Dan kan je al trots aan de familie en vrienden een eerste foto laten zien. :)
Wenst u de foto's te delen op social media gelieve dit te doen via het online album.

Alle foto's worden maximum 3 maanden bijgehouden. Na deze periode kunnen foto's niet meer nabesteld of opgevraagd worden.

Foto's: aantal - formaat - afdrukken - onbewerkte foto's

AANTAL

Naargelang jouw pakket is het aantal foto's dat je krijgt verschillend.
Kijk hiervoor even naar het tabblad 'pricing'.

FORMAAT

Je krijgt je foto's digitaal doorgestuurd in een hoge resolutie van 3600 px. Dit wil zeggen dat jij zelf afdrukken kan maken tot ongeveer 50x75cm. Grotere formaten verlopen via mij. De prijzen voor deze afdrukken kan u altijd opvragen of bekijken via het tabblad 'producten'.

Indien jij zelf foto's afdrukt kan ik niet verantwoordelijk worden gesteld voor de kwaliteit.

Ik werk zelf met een eigen drukkerij die mijn kleurprofiel overneemt en elke foto individueel nakijkt waardoor ik bij hem wel de kwaliteit kan garanderen. Uiteraard zullen hierdoor prijzen hoger liggen dan bij 'goedkope' afdrukcentrales.

AFDRUKKEN

Had je graag meer info over een album, canvas, prints of andere creatieve opties? Kijk dan even hier: https://www.askefotografie.be/products
of stuur gerust een mailtje.

ONBEWERKTE FOTO'S

Na een sessie selecteer ik de mooiste foto's. Dadelijk doe ik reeds een selectie waarbij foto's met gekke snuiten, ogen die toe zijn, rare houdingen,... dadelijk de prullenmand in gaan.
Hierna ga ik per pose kijken welke van de getrokken foto's hiervan de mooiste is. De andere foto's worden verwijderd.
Zo hou ik een selectie van de mooiste foto's over.
Ook indien op voorhand naar de onbewerkte foto's wordt gevraagd moet ik hier een negatief antwoord op geven. De 'raw' bestanden zijn zoals de naam het zegt 'rauwe' bestanden.
Je kan zonder professionele bewerkingsprogramma's deze foto's niet openen en ze staan niet voor de stijl die ik als fotograaf heb en representeren mijn werk niet zoals ik het zou willen.
Daarom geef ik dus geen onbewerkte foto's.

Shoot: Wanneer, waar, tijdsduur

WANNEER

- Newborn: Bij voorkeur zo snel mogelijk. Is je baby ouder dan 3 weken, dan ga ik over naar een baby shoot.
- Baby: Vanaf 3 maand kan je kindje glimlachen. Niets mooier om dit vast te leggen!
- Zwangerschap: Rond de 32 weken hebben de meeste mama's een mooie ronde buik, perfect voor foto's.

Voor alle andere shoots is dit uiteraard op een door jouw gekozen datum.

WAAR - STUDIO/LOCATIE

De shoots gaan door bij mij thuis in de studio. Soms met daglicht, soms met de flitser.

Shoots kunnen ook op verplaatsing, vraag naar de mogelijkheden.
Ik fotografeer jouw verhaal en dit verhaal start niet steeds bij mij in de studio.
U dient wel steeds zelf locaties te zoeken voor de reportages maar uiteraard weet ik hier in de omgeving ook heel leuke plekjes.
Locatieshoots binnen een straal van 5 km zijn inbegrepen in mijn tarief, anders €0,50/km + € 25,00/halfuur reistijd.

Het studioadres is Nielsestraat 317, 2850 Boom. Er is voldoende parkeergelegenheid in mijn straat. Ook al lijkt het alsof je hier niet mag parkeren, toch mag je aan beide kanten van de straat staan.

TIJDSDUUR

- Newborn pure: max. 2 uur
- Newborn love: max. 3 uur.
- Alle andere shoots: max 1 uur.

Shoot: Kledij

Het beste kledingadvies dat ik je kan geven is om te dragen waar je je goed in voelt! Happy feeling = happy photos!

Kledij die je zelf meebrengt kan niet worden aangepast in de nabewerking. (Teksten, logo's, etc,...) Dus let er op dat er geen storende zaken op de kledij staan die je liever niet op je foto wil. ;)

Hieronder nog enkele tips:

– Sleutels en gsm uit zakken doen om bulten in kledij te vermijden. :)
– Probeer drukke prints, blinkende stoffen, logo’s en opvallende teksten te vermijden aangezien dit de aandacht van de foto weg neemt en dit is uiteraard niet de bedoeling.
– Wanneer er meerdere mensen op de foto gaan is het leuk om jullie kleuren een beetje op elkaar af te stemmen, uiteraard naargelang ieder zijn eigen smaak. Subtiel een kleur laten terugkomen in elkaars kledij is leuk. Denk maar aan pastelkleuren, blauwtinten, jeans,… Wanneer je allemaal hetzelfde roze shirt aanhebt, gaat het wel een beetje gek ogen.
– Laagjes zijn steeds leuk omdat je verschillende texturen in een foto krijgt.
– Bij een newborn vind ik zwart-wit foto's met de ouders prachtig, dan is het vaak ook mooi dat de mama en papa iets zwart of donker aanhebben.
– Probeer je niet te 'chique' aan te kleden, uiteraard kom je niet in een joggingbroek, maar een stijf hemd of strakke jurk is vaak niet zo mooi op foto, wel soepel vallende kledij van natuurlijke stoffen. Vooral die soepele, snel wegwaaiende stoffen ogen heel mooi op foto!
– Voor je newborn, baby & sitter heb ik zelf alles in huis. Uiteraard kan het zijn dat je voor de familiefoto's liever geen ingebakerde baby hebt, geef dit dan even door en breng zelf gerust iets neutraal van kledij mee voor je kleine spruit.
– Less is more!
– Voor de zwangere dames heb ik een heel gamma aan kledij en accessoires! Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Cadeaubon

- Cadeaubonnen zijn persoonlijk en niet overdraagbaar.
- Reportages die cadeau zijn gegeven zijn niet inwisselbaar voor geld en kunnen niet geruild of geretourneerd worden.
- De bon representeert de waarde ten tijde van de aankoop. Als er na aankoop een prijswijziging plaatsvindt vóórdat de bon ingewisseld is dan moet het verschil bij betaald worden om recht te hebben op de service.
- Cadeaureportages hebben een geldigheidsduur van 1 jaar na uitgiftedatum. Hierna vervalt de waarde van de cadeaubon.
- De leverdatum van de digitale cadeaubon geldt als uitgiftedatum.
- De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle cadeau gegeven reportages.
- Aske fotografie levert enkel "digitale cadeaubonnen" in de vorm van een gepersonaliseerde webpagina.
- Reportages vinden plaats op basis van beschikbaarheid in de agenda. Neem op tijd contact op om een datum te plannen.

Weer

Het weer heb ik jammer genoeg niet in de hand.
Een shoot kan 1x gewijzigd worden wegens hevige neerslag ten laatste 24h op voorhand.
Bij last minute regenbuien boeken we om naar een studioshoot.

Bewolkt, overtrokken, mist of lichte neerslag tellen niet mee voor het verzetten van de datum. Er kan wel steeds omgeboekt worden naar een studioshoot indien u dit liever hebt.

Bij een tweede maal aangekondigde hevige neerslag wordt het automatisch een studioshoot of gaan we gewoon voor een 'singing in the rain' shoot. :)

Wil je toch een garantie op die prachtige golden hour? Dat kan mits een toeslag van 50 euro. Hierdoor kan de shoot worden gewijzigd tot we de golden hour te pakken hebben. (Dit moet dadelijk bij de boeking gereserveerd worden en wordt bij het voorschot bijgeteld)

Algemene voorwaarden:


Een beetje saai maar wel belangrijk:


Algemene zaken:

 • De foto’s op www.askefotografie.be mogen alleen gebruikt worden door de eigenaar, Aske De Keyser. Bezoekers kunnen deze foto’s bekijken, maar hebben geen toestemming ze, op welke wijze dan ook, te gebruiken.
 • Aske fotografie kan nooit aansprakelijk worden gesteld bij materiële en/of immateriële schade tijdens een fotosessie op locatie of in de studio.
 • In de omgeving van de fotostudio kunnen huisdieren rondlopen. Aske fotografie is niet aansprakelijk voor eventuele allergische reacties of schade naar aanleiding hiervan.
 • Aske fotografie stelt zich niet aansprakelijk voor het leveren van minder of minder goede foto’s dan normaal door onvoorziene omstandigheden die buiten de invloed van de fotograaf vallen. Denk aan kinderen die niet meewerken, instructies die niet opgevolgd worden, weersomstandigheden, en nog veel meer….
 • Het weer heb ik jammer genoeg niet in de hand. Een shoot kan 1x gewijzigd worden wegens hevige neerslag ten laatste 24h op voorhand. Bij last minute regenbuien boeken we om naar een studioshoot. Bewolkt, overtrokken, mist of lichte neerslag tellen niet mee voor het verzetten van de datum. Er kan wel steeds omgeboekt worden naar een studioshoot indien u dit liever hebt. Bij een tweede maal aangekondigde hevige neerslag wordt het automatisch een studioshoot of gaan we gewoon voor een 'singing in the rain' shoot. :) Wil je toch een garantie op die prachtige golden hour? Dat kan mits een toeslag van 50 euro. Hierdoor kan de shoot worden gewijzigd tot we de golden hour te pakken hebben. (Dit moet dadelijk bij de boeking gereserveerd worden en wordt bij het voorschot bijgeteld)
 • Indien u het grotere pakket mét grote broer of zus hebt genomen wordt deze extra toeslag niet terugbetaald bij het niet goed meewerken en een hierdoor tegenvallend resultaat. Dit vanwege de extra tijdsinvestering tijdens de fotoshoot. 
 • Indien broer en/of zus meekomt naar de shoot vraag ik om met 2 volwassenen naar de studio te komen. Ik start dan met de gezinsfoto’s. Hierna kan grote broer en/of zus naar huis of naar een speeltuin vlakbij. Het wachten tijdens de newborn- of babyshoot duurt gewoon te lang voor een peutertje en het is dan moeilijk om stil te blijven zitten. Daarom dat ik aan 1 van de 2 volwassenen vraag om reeds door te gaan met grote broer of zus.
 • Aske fotografie doet haar uiterste best om de kans op storingen en fouten tijdens de reportage tot een minimum te beperken maar kan niet aansprakelijk worden gesteld moest er iets mis lopen.
 • Aske fotografie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade ten gevolge van het gebruik van deze site of het gebruik van (beeld)informatie die op deze site wordt verstrekt.
 • Aske fotografie behoudt zich het recht voor om de informatie op de website te allen tijde te verbeteren of anderszins te wijzigen.
 • Instellingen, organisaties of personen die vinden dat geplaatste foto’s op een of andere manier schade toebrengen aan hun identiteit of anderszins kunnen zich, onder vermelding van gegronde redenen, melden. Aske fotografie zal deze foto’s, indien de redenen door haar gegrond worden verklaard, van de website verwijderen.
 • Aske fotografie kan niet aansprakelijk worden gesteld indien er klachten zijn over fotoafdrukken die de klant zelf laat maken. Aske fotografie gaat ook niet ondersteunen bij het al dan niet slagen van het afdrukken van de foto's en/of contact met een drukker van de klant zelf.
 • Als je tijdens een reportage ergens ontevreden over bent of iets niet mooi vindt, dan moet je dat direct tegen mij zeggen. Dat geeft mij namelijk de kans om iets anders te doen. Klachten achteraf hierover worden als niet gegrond beschouwd.
 • Aske fotografie zal de digitale bestanden voortvloeiend uit de fotoreportage na 3 maanden uit haar archief /opslag verwijderen.
 • Het is niet toegestaan om tijdens de reportage opnames te maken of te fotograferen met eigen telefoon en/of camera waar ik niet mee op sta. Foto’s van mij aan het werk met je kleintje mogen uiteraard wel en vind ik zelf heel leuk om te ontvangen. Indien je deze post op social media zou het leuk zijn om mij hierin te taggen.
 • Het is niet mogelijk om RAW bestanden en of onbewerkte foto's te ontvangen of bekijken na de reportage. Aske fotografie selecteert de foto's die aan de kwaliteitsnormen voldoen en zal deze bewerken en tonen in de galerij. Andere foto's zijn vaak bewogen, ogen toe, een gekke snuit,...
 • Vanwege de aard van het product is het niet mogelijk om digitale bestanden na levering te ruilen en/of retourneren. De klant is altijd zelf verantwoordelijk voor het kiezen en goedkeuren van de gewenste bestanden. Na digitale levering is die keuze altijd definitief.
 • Aske fotografie levert de foto's met de standaard bewerking conform de portfolio op deze website. Voor eventuele aanvullende bewerkingsverzoeken die niet binnen de standaard bewerking vallen wordt een aanvullende bedrag van 15 euro per foto gevraagd.
 • Hopelijk onnodig om te vermelden: Aske fotografie is ten allen tijden gerechtigd de dienstverlening te stoppen als er sprake is van respectloos gedrag of agressie. Het voorschot wordt dan niet terugbetaald.
 • Bij gebruikmaking van de diensten van Aske fotografie in welke zin dan ook, gaat u automatisch akkoord met al deze voorwaarden.


Auteursrechten van de foto’s:

 • De foto's zijn een artistiek werk en blijven steeds eigendom van de fotograaf. Bij betaling van de sessie en bestanden koopt de klant het recht om de foto's te printen en publiceren enkel voor persoonlijke doeleinden, niet voor commerciële doeleinden.
 • Het auteursrecht van de foto’s ligt te allen tijde bij Aske fotografie.
 • De klant geeft Aske fotografie toestemming om de gemaakte foto’s te gebruiken voor zowel commerciële als promotiedoeleinden op internet en in drukwerk (zie puntje social media). De klant ontvangt hiervoor geen vergoeding.
 • Vermeld altijd Aske fotografie bij het plaatsen van een foto.
 • Aske fotografie levert de bestanden aan in JPEG formaat. RAW of onbewerkte bestanden worden nooit geleverd en zijn niet te koop.
 • Bij gebruikmaking van de diensten van Aske fotografie in welke zin dan ook, gaat u automatisch akkoord met al deze voorwaarden.


Social media:

 • Foto’s uit de reportage mogen aangewend worden ter promotie van Aske fotografie. (De klant ontvangt hiervoor geen vergoeding)
 • Mijn foto's zijn mijn reclame :-)
 • Wanneer jullie niet wensen dat de foto's gebruikt worden op social media, drukwerk of promotie van Aske fotografie vraag ik hier een toeslag voor van € 50,00. In dat geval zal geen enkel beeld gebruikt worden op social media of de website van Aske fotografie. Mijn prijzen zijn zo opgebouwd dat opbrengst van reclame inbegrepen zit. Daarom dat ik een toeslag aanreken indien ik jullie foto’s niet mag gebruiken ter promotie.
 • Als jij foto's deelt op social media, gelieve dan Aske fotografie te taggen in jouw foto. Jullie kwamen waarschijnlijk ook bij mij terecht omdat je bij iemand anders mijn foto's zag ;-)
 • Het is niet toegestaan om ontvangen digitale bestanden op het internet te plaatsen in een andere bewerking of uitsnede dan dat deze is aangeleverd door Aske fotografie. Met andere woorden: geen filters of eigen bewerkingen over mijn foto’s als je ze op het internet zet.
 • Bij aanschaf van bestanden met de digitale ‘hoge resolutie’ bestanden heeft de klant het recht tot reproductie voor eigen gebruik. Het is niet toegestaan om bestanden voor commerciële of non-profit bedrijven te gebruiken en/of te publiceren in gedrukte media.
 • Het is niet toegestaan dat de klant digitale bestanden opstuurt naar fotowedstrijden.
 • Vermeld altijd Aske fotografie bij het plaatsen van een foto.
 • Aske fotografie levert de bestanden aan in JPEG formaat. RAW of onbewerkte bestanden worden nooit geleverd en zijn niet te koop.
 • Bij gebruikmaking van de diensten van Aske fotografie in welke zin dan ook, gaat u automatisch akkoord met al deze voorwaarden.

*social media (o.a. Facebook, blog, Instagram, website, Pinterest, Etsy, YouTube,…)

*drukwerk en promotie (o.a. flyers, demo producten, visitekaartjes, vitrine,…)


GDPR:

 • Uw persoonsgegevens worden door Aske fotografie verwerkt, voor klantenbeheer op basis van de contractuele relatie als gevolg van uw bestelling/aankoop en voor direct marketing om u nieuwe producten of diensten aan te bieden op basis van ons gerechtvaardigd belang om te ondernemen. Indien u niet wil dat wij uw gegevens verwerken met het oog op direct marketing, volstaat het ons dat mee te delen op info@askefotografie.be. Via dat adres kan u ook altijd vragen welke gegevens wij over u verwerken en ze verbeteren of laten wissen, of ze vragen over te dragen. Als u het niet eens bent met de manier waarop wij uw gegevens verwerken, kan u zich wenden tot de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (Drukpersstraat 35 te 1000 Brussel).


Bij gebruikmaking van de diensten van Aske fotografie in welke zin dan ook, gaat u automatisch akkoord met al deze voorwaarden.