FAQ en algemene voorwaarden

Sessie: newborn & baby

De eerste 2 tot 3 weken na de geboorte zijn de beste periode om een baby te fotograferen. Ze hebben nog hun natuurlijke foetushouding, slapen graag en zijn makkelijk tot rust te brengen door te sussen of door ze in te wikkelen.

Voor een shoot voorzie ik 2 a 3 uurtjes. Indien je kindje zeer rustig is kan dit uiteraard sneller.
Probeer je kleine spruit een half uur voor de shoot nog even te voeden. Zo hebben ze een voldaan gevoel en kunnen ze in principe doorslapen tot na de shoot. Uiteraard wordt er, indien nodig, tijd gemaakt om tussendoor nog een voeding te geven.

Als mama van 2 kinderen besef ik maar al te goed dat een veilige en rustige omgeving zeer belangrijk is. Aangezien ik ook ruim de tijd neem voor een shoot zal deze daarom niet doorgaan in mijn afgesloten fotostudio maar in mijn (extra) verwarmde woonkamerstudio. Hier kan ik optimaal gebruik maken van natuurlijk daglicht en mama en papa gezellig een plaatsje op de sofa aanbieden.

Ik heb een zeer groot aanbod van manden, schalen, wraps, doeken, kleertjes, mutsen, haarbandjes en andere accessoires waardoor ik verschillende combinaties kan aanbieden naargelang uw smaak. Voor een newbornshoot kiezen we samen enkele settings ( achtergronden, wraps, mutsjes, ...).

Eigen accessoires worden niet toegestaan.

Door het beperkte aantal plaatsen kan je best je newbornshoot al boeken tijdens je zwangerschap. Zo kan ik je steeds een plaatsje garanderen rond de datum van (geplande) geboorte. Komt je kleintje toch iets vroeger of later dan gaan we samen op zoek naar een ander sneller of later moment.

Sessie: sitter & cakesmash

Deze sessies zijn voor kindjes die zelfstandig kunnen zitten. Meestal is dit tussen de 6 à 8 maanden tot maximum 1,5 jaar.
Uiteraard heeft elk kindje zijn eigen ritme en indien je oogappel toch nog niet kan zitten schakelen we gewoon over naar een newborn/baby shoot pure.

Voor de shoot voorzie ik ongeveer 1,5 uur in een lekker verwarmde studio.

Ik heb een zeer groot aanbod van accessoires om de shoots aan te kleden. Voor deze gelegenheid worden er telkens 2 settings met bijhorende accessoires en kledij gekozen.

CAKESMASH

De cakesmash shoots gaan slechts 1x per maand door. Probeer dus zeker tijdig je boeking te maken om geen teleurstelling te voorkomen.

Voor de shoot voorzie ik 2 settings, aangepaste decoratie en leuke kledijsetjes. Ook is er een taart met 3 kleuren naar keuze. Eigen taart kan niet aangezien deze taarten niet altijd geschikt zijn om 'stuk' te maken en de kleuren soms afgeven op de ondergronden of kledij.

Na de taart is het tijd voor een melkbadje met aangepaste bloemen of fruit.

SITTER

Voor de sitter voorzie ik ook 2 settings, aangepaste decoratie en kledingsetjes, maar nu is er geen taart of badje.

Fotograferen is het leven vastleggen zoals het is. Indien een kindje echt niet wil meewerken en ik geen foto's kan afleveren reken ik wel een opstartkost aan van 125 euro.

Sessie: zwangerschap en milkbath

Voor een zwangerschapsshoot plan je best een shoot rond de 32 weken. Je hebt dan een mooie ronde buik, perfect voor foto's.

Geef je ook even door wat voor een shoot je wil? Dit kan gerust ook een combinatie zijn.
- gewone zwangerschapshoot.
- bedekt naakt.
- met of zonder partner.
- met of zonder kids.
- binnen of buiten.
- optie milkbath met verse bloemen (kleur naar keuze) bij je gewone shoot: 99 euro - 3 foto's.

Wil je enkel een milkbath shoot dan kan dit uiteraard: 195 euro - 3 foto's.

Sessie: huwelijk

Ik hou ervan om deel uit te maken van een huwelijk. Ik wil elk gevoel en elke emotie vastleggen, van sfeerbeelden tot de kleine details.
We starten steeds met een kennismakend gesprek en wanneer jullie beslissen om met mij in zee te willen gaan, maken we een nieuwe afspraak enkele weken voor het huwelijk om de laatste details te bespreken.
Om goed voorbereid aan de slag te gaan is het ook steeds leuk om foto's van de jurk, schoenen, uitnodigingen,... te ontvangen! Hou je zeker niet in, deel gerust je Pinterest bord met mij en spam me maar met je ideeën! ;)
Ik werk met een minimum van 4 uur en een maximum van 12 uur. Wil je me toch graag langer dan is de prijs 200 euro per extra uur.

De boeking van een huwelijksreportage is pas definitief na het betalen van een voorschot. Dit voorschot dient tevens als annulatiekost: indien een huwelijksreportage geannuleerd wordt kan dit bedrag niet teruggevorderd worden. Zonder betaling van het voorschot is er dus geen boeking.

Hoeveel foto's krijg je nu juist? Wel, voor een huwelijk zijn dit telkens minstens volgende hoeveelheden:
- 4 uur: 100 foto's.
- 6 uur: 150 foto's.
- 8 uur: 200 foto's.
- 10 uur: 250 foto's.
- 12 uur: 300 foto's.

Elk koppel krijgt ook steeds een houten USB box ter waarde van 48,00 euro.
Bij een boeking van 10 uur krijgt het koppel ook een fotoboek ter waarde van 379,50 euro.

Sessie: familieshoot & huisdier

Een familieshoot is steeds tot 4 personen. Per extra persoon vraag ik 25 euro extra maar krijg je ook 1 extra foto bovenop je pakket.

Fotograferen is het leven vastleggen zoals het is. Indien een kindje echt niet wil meewerken en ik geen foto's kan afleveren reken ik wel een opstartkost aan van 125 euro.

Een huisdier is een familielid, ze behoren tot het gezin. Er kruipt heel wat extra tijd en werk in het rustig houden van je dier tijdens een shoot.
Daarom tellen ze mee als 1 persoon.
Huisdieren worden om hygiënische redenen niet toegelaten in de studio aangezien er daarna soms kleine kindjes rondkruipen die allergisch kunnen zijn aan de pluizige huisdiertjes.

Foto's: Levertermijn

Het fotograferen is slechts een klein deel van het werk. Na de sessie ga ik met jullie foto's aan de slag. Ik bekijk al jouw foto's opnieuw en opnieuw en selecteer zo de mooiste foto's om ze hierna één voor één te bewerken tot jouw ideale foto's.

Je krijgt binnen de 6 weken een link naar een online galerij (foto's met logo) waarin jullie het aantal foto's kiezen naargelang het gekozen pakket. De gekozen foto's kan je nadien (zonder logo) downloaden. Bij mij krijg je dus digitale bestanden!

Heb je de foto's om de één of andere reden toch sneller nodig vraag ik hiervoor een bijdrage van 50 euro voor een gewone shoot. Je krijgt dan binnen de 3 dagen jouw foto's.

Moest je de foto's delen op social media gelieve dit dan te doen met vermelding van @askefotografie.

Binnen de 48u krijg je reeds een previewfoto te zien op social media met een tagje. Dan kan je al trots aan de familie en vrienden een eerste foto laten zien. :)
Wenst u de foto's te delen op social media gelieve dit te doen via het online album.

Voor een huwelijk krijg je ook een online galerij die 1 maand beschikbaar is, zo kan je jouw mooiste dag nog eens laten herbeleven door je vrienden en/of familie.
Een huwelijkskoppel krijgt ook een memorystick met alle bestanden afgeleverd in een houten box met foto.

Alle foto's worden maximum 6 maanden bijgehouden. Na deze periode kunnen foto's niet meer nabesteld of opgevraagd worden.

Foto's: aantal - formaat - afdrukken - onbewerkte foto's

AANTAL

Naargelang jouw pakket is het aantal foto's dat je krijgt verschillend.
Kijk hiervoor even naar het tabblad 'pricing'.

Indien u extra foto's wenst bovenop uw pakket, dan kan dit aan € 25,00/ foto.

Voor een huwelijk zijn dit telkens minstens volgende hoeveelheden:
- 4 uur: 100 foto's.
- 6 uur: 150 foto's.
- 8 uur: 200 foto's.
- 10 uur: 250 foto's.

FORMAAT

Je krijgt je foto's digitaal doorgestuurd in een hoge resolutie van 3600 px. Dit wil zeggen dat jij zelf afdrukken kan maken tot ongeveer 50x75cm. Grotere formaten verlopen via mij. De prijzen voor deze afdrukken kan u altijd opvragen.

Indien jij zelf foto's afdrukt kan ik niet verantwoordelijk worden gesteld voor de kwaliteit.

Ik werk zelf met een eigen drukkerij die mijn kleurprofiel overneemt en elke foto individueel nakijkt waardoor ik bij hem wel de kwaliteit kan garanderen. Uiteraard zullen hierdoor prijzen hoger liggen dan bij 'goedkope' afdrukcentrales.

AFDRUKKEN

Had je graag meer info over een album, canvas, prints of andere creatieve opties? Kijk dan even hier: https://www.askefotografie.be/products
of stuur gerust een mailtje.

ONBEWERKTE FOTO'S

Na een sessie selecteer ik de mooiste foto's. Dadelijk doe ik reeds een selectie waarbij foto's met gekke snuiten, ogen die toe zijn, rare houdingen,... dadelijk de prullenmand in gaan.
Hierna ga ik per pose kijken welke van de getrokken foto's hiervan de mooiste is. De andere foto's worden verwijderd.
Zo hou ik een selectie van de mooiste foto's over.
Ook indien op voorhand naar de onbewerkte foto's wordt gevraagd moet ik hier een negatief antwoord op geven. De 'raw' bestanden zijn zoals de naam het zegt 'rauwe' bestanden.
Je kan zonder professionele bewerkingsprogramma's deze foto's niet openen en ze staan niet voor de stijl die ik als fotograaf heb en representeren mijn werk niet zoals ik het zou willen.
Daarom geef ik dus geen onbewerkte foto's.

Shoot: Wanneer, waar, tijdsduur

WANNEER

- Newborn: Bij voorkeur zo snel mogelijk. Is je baby ouder dan 3 weken, dan ga ik over naar een baby shoot.
- Baby: Vanaf 3 maand kan je kindje glimlachen. Niets mooier om dit vast te leggen!
- Zwangerschap: Rond de 32 weken hebben de meeste mama's een mooie ronde buik, perfect voor foto's.

Voor alle andere shoots is dit uiteraard op een door jouw gekozen datum.

WAAR - STUDIO/LOCATIE

De newborn & baby shoots gaan door bij mij thuis in de huiskamerstudio. Het daglicht zit hier perfect aangezien ik zo'n kleintjes liever niet met flitslicht fotografeer.

Alle andere shoots gaan door in mijn studio of kunnen ook op verplaatsing.
Ik fotografeer jouw verhaal en dit verhaal start niet steeds bij mij in de studio.
U dient wel steeds zelf locaties te zoeken voor de reportages maar uiteraard weet ik hier in de omgeving ook heel leuke plekjes.
Locatieshoots binnen een straal van 5 km zijn inbegrepen in mijn tarief, anders €0,50/km + € 25,00/halfuur reistijd.

Het studioadres is Nielsestraat 317, 2850 Boom. Er is voldoende parkeergelegenheid in mijn straat. Ook al lijkt het alsof je hier niet mag parkeren, toch mag je aan beide kanten van de straat staan.

TIJDSDUUR

- Newborn pure: 2 à 2,5 uur
- Newborn love: 2,5 à 3 uur
- Newborn family: 3 à 3,5 uur
- Huwelijk: het overeengekomen aantal uren.
- Alle andere shoots: ongeveer 45 minuten.

Shoot: Kledij

Het beste kledingadvies dat ik je kan geven is om te dragen waar je je goed in voelt! Happy feeling = happy photos!

Kledij die je zelf meebrengt kan niet worden aangepast in de nabewerking. (Teksten, logo's, etc,...) Dus let er op dat er geen storende zaken op de kledij staan die je liever niet op je foto wil. ;)

Hieronder nog enkele tips:

– Sleutels en gsm uit zakken doen om bulten in kledij te vermijden. :)
– Probeer drukke prints, blinkende stoffen, logo’s en opvallende teksten te vermijden aangezien dit de aandacht van de foto weg neemt en dit is uiteraard niet de bedoeling.
– Wanneer er meerdere mensen op de foto gaan is het leuk om jullie kleuren een beetje op elkaar af te stemmen, uiteraard naargelang ieder zijn eigen smaak. Subtiel een kleur laten terugkomen in elkaars kledij is leuk. Denk maar aan pastelkleuren, blauwtinten, jeans,… Wanneer je allemaal hetzelfde roze shirt aanhebt, gaat het wel een beetje gek ogen.
– Laagjes zijn steeds leuk omdat je verschillende texturen in een foto krijgt.
– Bij een newborn vind ik zwart-wit foto's met de ouders prachtig, dan is het vaak ook mooi dat de mama en papa iets zwart of donker aanhebben.
– Probeer je niet te 'chique' aan te kleden, uiteraard kom je niet in een joggingbroek, maar een stijf hemd of strakke jurk is vaak niet zo mooi op foto, wel soepel vallende kledij van natuurlijke stoffen. Vooral die soepele, snel wegwaaiende stoffen ogen heel mooi op foto!
– Voor je newborn, baby & sitter heb ik zelf alles in huis. Uiteraard kan het zijn dat je voor de familiefoto's liever geen ingebakerde baby hebt, geef dit dan even door en breng zelf gerust iets neutraal van kledij mee voor je kleine spruit.
– Less is more!
– Voor de zwangere dames heb ik een heel gamma aan kledij en accessoires! Vraag gerust naar de mogelijkheden.

GDPR

Uw persoonsgegevens worden door Aske fotografie verwerkt, voor klantenbeheer op basis van de contractuele relatie als gevolg van uw bestelling/aankoop en voor direct marketing om u nieuwe producten of diensten aan te bieden op basis van ons gerechtvaardigd belang om te ondernemen. Indien u niet wil dat wij uw gegevens verwerken met het oog op direct marketing, volstaat het ons dat mee te delen op info@askefotografie.be. Via dat adres kan u ook altijd vragen welke gegevens wij over u verwerken en ze verbeteren of laten wissen, of ze vragen over te dragen. Als u het niet eens bent met de manier waarop wij uw gegevens verwerken, kan u zich wenden tot de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (Drukpersstraat 35 te 1000 Brussel).

Auteursrechten

De foto's zijn een artistiek werk en blijven steeds eigendom van de fotograaf. Bij betaling van de sessie en bestanden koopt de klant het recht om de foto's te printen en publiceren enkel voor persoonlijke doeleinden, niet voor commerciële doeleinden.

Algemene voorwaarden: Annulering, social media, akkoordverklaring

ANNULERING

Ik fotografeer maar een beperkt aantal sessies per maand. Als een sessie wegvalt, voel ik dit dadelijk in mijn portemonnee. Probeer me dus steeds zo snel mogelijk op de hoogte te brengen indien een sessie niet kan doorgaan.

Bij annulatie wordt er 25% van het afgesproken bedrag aangerekend. Je krijgt dit bedrag terug in de vorm van een tegoed bon waarmee je een herboeking kan doen.

Bij annulatie minder dan 48u voor de sessie wordt er 50% van het afgesproken bedrag aangerekend (mits voorlegging van doktersbriefje kan hiervan afgeweken worden) omdat ik de vrijgehouden plek dan niet meer ingevuld krijg.

De boeking van een huwelijksreportage is pas definitief na het betalen van een voorschot. Dit voorschot dient tevens als annulatiekost: indien een huwelijksreportage geannuleerd wordt kan dit bedrag niet teruggevorderd worden.

Bij ziekte of overmacht zal Aske fotografie inspanningen leveren om een collega in te schakelen die werkt aan hetzelfde afgesproken tarief.

Bij overmacht of technische problemen kunnen er geen gerechtelijke stappen ondernomen worden. Er wordt geen schadevergoeding uitbetaald.

SOCIAL MEDIA

Foto’s uit de reportage mogen aangewend worden ter promotie van Aske fotografie.
Mijn foto's zijn mijn reclame :-)
Wanneer jullie niet wensen dat de foto's gebruikt worden op social media van Aske fotografie vraag ik hier een extra toeslag voor van € 100,00. In dat geval zal geen enkel beeld gebruikt worden op social media of de website van Aske fotografie.

Als jij foto's deelt op social media, gelieve dit dan te doen via de online galerij of Aske fotografie te taggen in jouw foto. Jullie kwamen waarschijnlijk ook bij mij terecht omdat je bij iemand anders mijn foto's zag ;-)

AKKOORDVERKLARING
Bij boeking van een fotoshoot ga je akkoord met alles vermeld op https://www.askefotografie.be/faq-algemene-voorwaarden/

De boeking kan per e-mail, facebook, instagram, sms of telefonisch verlopen.