Op deze pagina kan je FAQ en de algemene voorwaarden terugvinden. Lees deze laatste zeker goed door. Bij een boeking ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Aske fotografie.

FAQ

Sessie: newborn & baby

De eerste 2 tot 3 weken na de geboorte zijn de beste periode om een baby te fotograferen. Ze hebben nog hun natuurlijke foetushouding, slapen graag en zijn makkelijk tot rust te brengen door te sussen of door ze in te wikkelen.

Voor een shoot voorzie ik 2 a 3 uurtjes. Indien je kindje zeer rustig is kan dit uiteraard sneller.
Probeer je kleine spruit een half uur voor de shoot nog even te voeden. Zo hebben ze een voldaan gevoel en kunnen ze in principe doorslapen tot na de shoot. Uiteraard wordt er, indien nodig, tijd gemaakt om tussendoor nog een voeding te geven.

Als mama van 2 kinderen besef ik maar al te goed dat een veilige en rustige omgeving zeer belangrijk is. Mama en papa kunnen rustig plaats nemen in de zetel terwijl ik aan de slag ga met jullie kleintje in de (extra) verwarmde studio.

Indien broer en/of zus meekomt naar de shoot vraag ik om met 2 volwassenen naar de studio te komen. Ik start dan met de gezinsfoto’s. Hierna kan grote broer en/of zus naar huis of naar een speeltuin vlakbij. Het wachten tijdens de newborn- of babyshoot duurt gewoon te lang voor een peutertje en het is dan moeilijk om stil te blijven zitten. Daarom dat ik aan 1 van de 2 volwassenen vraag om reeds door te gaan met grote broer of zus.

Ik heb een zeer groot aanbod van manden, schalen, wraps, doeken, kleertjes, mutsen, haarbandjes en andere accessoires waardoor ik verschillende combinaties kan aanbieden naargelang uw smaak. Voor een newbornshoot kiezen we samen enkele settings ( achtergronden, wraps, mutsjes, ...).

Eigen accessoires worden niet toegestaan.

Door het beperkte aantal plaatsen kan je best je newbornshoot al boeken tijdens je zwangerschap. Zo kan ik je steeds een plaatsje garanderen rond de datum van (geplande) geboorte. Komt je kleintje toch iets vroeger of later dan gaan we samen op zoek naar een ander sneller of later moment.

Sessie: sitter & cakesmash

Deze sessies zijn voor kindjes die zelfstandig kunnen zitten. Meestal is dit tussen de 6 à 8 maanden tot maximum 1,5 jaar.
Uiteraard heeft elk kindje zijn eigen ritme en indien je oogappel toch nog niet kan zitten schakelen we gewoon over naar een newborn/baby shoot pure. Gelieve me hiervan wel tijdig op de hoogte te brengen aangezien ik hiervoor andere accessoires nodig heb.

Voor de shoot voorzie ik ongeveer 1,5 uur in een lekker verwarmde studio.

Ik heb een zeer groot aanbod van accessoires om de shoots aan te kleden. Voor deze gelegenheid worden er telkens 2 settings met bijhorende accessoires en kledij gekozen.

CAKESMASH

De cakesmash shoots gaan slechts 1x per maand door. Probeer dus zeker tijdig je boeking te maken om geen teleurstelling te voorkomen.

Voor de shoot voorzie ik 2 settings, aangepaste decoratie en leuke kledijsetjes. Er kunnen allerlei opties bijgeboekt worden. Zie hiervoor bij het tabblad pricing.
Eigen taart kan niet aangezien deze taarten niet altijd geschikt zijn om 'stuk' te maken en de kleuren soms afgeven op de ondergronden of kledij.

SITTER

Voor de sitter voorzie ik ook 2 settings, aangepaste decoratie en kledingsetjes, maar nu is er geen taart of badje.

Fotograferen is het leven vastleggen zoals het is. Indien een kindje echt niet wil meewerken en ik geen foto's kan afleveren reken ik wel mijn voorschot aan voor de tijdsinvestering. Opties zoals taart, milkbath,... kunnen ook niet terugbetaald worden. Uiteraard doe ik steeds mijn uiterste best om de mooiste foto's te bekomen en als lastminute optie proberen we buiten nog foto's te nemen aangezien kindjes dan vaak rustiger worden.

Sessie: zwangerschap en milkbath

Voor een zwangerschapsshoot plan je best een shoot rond de 32 weken. Je hebt dan een mooie ronde buik, perfect voor foto's.

Geef je ook even door wat voor een shoot je wil? Dit kan gerust ook een combinatie zijn.
- gewone zwangerschapshoot.
- bedekt naakt.
- met of zonder partner.
- met of zonder kids.
- binnen of buiten.
- optie milkbath met verse bloemen (kleur naar keuze) bij je gewone shoot: 75 euro.

Wil je enkel een milkbath shoot dan kan dit uiteraard: 225 euro - 3 foto's.

Sessie: familieshoot & huisdier

Een familieshoot is steeds tot 5 personen. Per extra persoon vraag ik 25 euro extra voor de extra tijdsinvestering die die extra persoon met zich meebrengt.

Fotograferen is het leven vastleggen zoals het is. Indien een kindje echt niet wil meewerken en ik geen foto's kan afleveren reken ik wel mijn voorschot aan voor de tijdsinvestering.

Een huisdier is een familielid, ze behoren tot het gezin. Er kruipt heel wat extra tijd en werk in het rustig houden van je dier tijdens een shoot.
Daarom tellen ze mee als 1 persoon.
Huisdieren worden om hygiënische redenen niet toegelaten in de studio aangezien er daarna soms kleine kindjes rondkruipen die allergisch kunnen zijn aan de pluizige huisdiertjes.

Foto's: Levertermijn

Het fotograferen is slechts een klein deel van het werk. Na de sessie ga ik met jullie foto's aan de slag. Ik bekijk al jouw foto's opnieuw en opnieuw en selecteer zo de mooiste foto's om ze hierna één voor één te bewerken tot jouw ideale foto's.

Je krijgt na ongeveer 6 weken een link naar een online galerij (foto's met logo) waarin jullie het aantal foto's kiezen naargelang het gekozen pakket. De gekozen foto's kan je nadien (zonder logo) downloaden. Bij mij krijg je dus digitale bestanden!
Deze worden enkel bezorgd aan de persoon die betaald.

OPGELET: De link naar je galerij is slechts 1 week geldig. Indien je nog niet hebt gekozen binnen de 7 dagen en ik de galerij opnieuw moet activeren, vraag ik een extra kost van 25 euro.

Heb je de foto's om de één of andere reden toch sneller nodig vraag ik hiervoor een bijdrage van 50 euro voor een gewone shoot. Je krijgt dan binnen de 3 dagen jouw foto's.

Moest je de foto's delen op social media gelieve dit dan te doen met vermelding van @askefotografie.

Binnen de 48u krijg je reeds een previewfoto te zien op social media met een tagje. Dan kan je al trots aan de familie en vrienden een eerste foto laten zien. :)
Wenst u de foto's te delen op social media gelieve dit te doen via het online album.

Alle bewerkte foto's worden maximum 3 maanden bijgehouden. Na deze periode kunnen foto's niet meer nabesteld of opgevraagd worden.
Onbewerkte foto's worden na de keuze definitief verwijderd. Dit aangezien ze allemaal heel wat geheugen innemen.

Foto's: aantal - formaat - afdrukken - onbewerkte foto's - extra bewerken

AANTAL

Naargelang jouw pakket is het aantal foto's dat je krijgt verschillend.
Kijk hiervoor even naar het tabblad 'pricing'.

FORMAAT

Je krijgt je foto's digitaal doorgestuurd in een hoge resolutie van 3600 px. Dit wil zeggen dat jij zelf afdrukken kan maken tot A4 formaat. Grotere formaten verlopen via mij. De prijzen voor deze afdrukken kan u altijd opvragen of bekijken via het tabblad 'producten'.

Indien jij zelf foto's afdrukt kan ik niet verantwoordelijk worden gesteld voor de kwaliteit.

Ik werk zelf met een eigen drukkerij die mijn kleurprofiel overneemt en elke foto individueel nakijkt waardoor ik bij hem wel de kwaliteit kan garanderen. Uiteraard zullen hierdoor prijzen hoger liggen dan bij 'goedkope' afdrukcentrales.

AFDRUKKEN

Had je graag meer info over een album, canvas, prints of andere creatieve opties? Kijk dan even hier: https://www.askefotografie.be/products
of stuur gerust een mailtje.

ONBEWERKTE FOTO'S

Na een sessie selecteer ik de mooiste foto's. Dadelijk doe ik reeds een selectie waarbij foto's met gekke snuiten, ogen die toe zijn, rare houdingen,... dadelijk de prullenmand in gaan.
Hierna ga ik per pose kijken welke van de getrokken foto's hiervan de mooiste is. De andere foto's worden verwijderd.
Zo hou ik een selectie van de mooiste foto's over.
Ook indien op voorhand naar de onbewerkte foto's wordt gevraagd moet ik hier een negatief antwoord op geven. De 'raw' bestanden zijn zoals de naam het zegt 'rauwe' bestanden.
Je kan zonder professionele bewerkingsprogramma's deze foto's niet openen en ze staan niet voor de stijl die ik als fotograaf heb en representeren mijn werk niet zoals ik het zou willen.
Daarom geef ik dus geen onbewerkte foto's.

EXTRA BEWERKEN

Ik probeer steeds de mooiste en meest echte foto's af te leveren. Het leven zoals het is. :)
Moest er om de één of andere reden toch nog een extra bewerking nodig zijn volgens u, dan vraag ik hier 10 euro per foto voor.
Droge huidjes en poriën horen bij het baby zijn. :)

Shoot: Wanneer, waar, tijdsduur, boeking, te laat, annulering

WANNEER

- Newborn: Bij voorkeur zo snel mogelijk. Is je baby ouder dan 3 weken, dan ga ik over naar een baby shoot.
- Baby: Vanaf 3 maand kan je kindje glimlachen. Niets mooier om dit vast te leggen!
- Zwangerschap: Rond de 32 weken hebben de meeste mama's een mooie ronde buik, perfect voor foto's.

Voor alle andere shoots is dit uiteraard op een door jouw gekozen datum.

Weekendshoots kunnen, maar hiervoor vraag ik een meerprijs van 50 euro.

WAAR - STUDIO/LOCATIE

De shoots gaan door bij mij thuis in de studio. Soms met daglicht, soms met de flitser.

Shoots kunnen ook op verplaatsing, vraag naar de mogelijkheden.
Ik fotografeer jouw verhaal en dit verhaal start niet steeds bij mij in de studio.
U dient wel steeds zelf locaties te zoeken voor de reportages maar uiteraard weet ik hier in de omgeving ook heel leuke plekjes.
Locatieshoots binnen een straal van 5 km zijn inbegrepen in mijn tarief, anders €0,50/km + € 25,00/halfuur reistijd.

Het studioadres is Nielsestraat 317, 2850 Boom. Er is voldoende parkeergelegenheid in mijn straat. Ook al lijkt het alsof je hier niet mag parkeren, toch mag je aan beide kanten van de straat staan.

TIJDSDUUR

- Newborn pure: max. 2 uur
- Newborn love: max. 3 uur.
- Alle andere shoots: max 1 uur.

BOEKING

Een shoot is pas definitief na betaling van de sessieprijs.

TE LAAT:

Gelieve 15 minuten voor de shoot telefonisch te verwittigen indien u te laat zou zijn. Bent u later dan 25 minuten dan kan de shoot jammer genoeg niet meer doorgaan en geldt dit als een annulatie.
Bij een golden hour is dit reeds na 15 minuten omdat het licht dan niet meer geschikt is om een sessie te fotograferen.
Bij minisessies dient u wel exact op het afgesproken tijdstip aan te komen.

ANNULERING

Bij annulering van de shoot kan er geen sessieprijs teruggevorderd worden. Deze dag was voor jou geboekt en hierdoor kon ik geen andere klanten op deze dag inboeken.

Shoot: Kledij

Het beste kledingadvies dat ik je kan geven is om te dragen waar je je goed in voelt! Happy feeling = happy photos!

Kledij die je zelf meebrengt kan niet worden aangepast in de nabewerking. (Teksten, logo's, etc,...) Dus let er op dat er geen storende zaken op de kledij staan die je liever niet op je foto wil. ;)

Hieronder nog enkele tips:

– Sleutels en gsm uit zakken doen om bulten in kledij te vermijden. :)
– Probeer drukke prints, blinkende stoffen, logo’s en opvallende teksten te vermijden aangezien dit de aandacht van de foto weg neemt en dit is uiteraard niet de bedoeling.
– Wanneer er meerdere mensen op de foto gaan is het leuk om jullie kleuren een beetje op elkaar af te stemmen, uiteraard naargelang ieder zijn eigen smaak. Subtiel een kleur laten terugkomen in elkaars kledij is leuk. Denk maar aan pastelkleuren, blauwtinten, jeans,… Wanneer je allemaal hetzelfde roze shirt aanhebt, gaat het wel een beetje gek ogen.
– Laagjes zijn steeds leuk omdat je verschillende texturen in een foto krijgt.
– Bij een newborn vind ik zwart-wit foto's met de ouders prachtig, dan is het vaak ook mooi dat de mama en papa iets zwart of donker aanhebben.
– Probeer je niet te 'chique' aan te kleden, uiteraard kom je niet in een joggingbroek, maar een stijf hemd of strakke jurk is vaak niet zo mooi op foto, wel soepel vallende kledij van natuurlijke stoffen. Vooral die soepele, snel wegwaaiende stoffen ogen heel mooi op foto!
– Voor je newborn, baby & sitter heb ik zelf alles in huis. Uiteraard kan het zijn dat je voor de familiefoto's liever geen ingebakerde baby hebt, geef dit dan even door en breng zelf gerust iets neutraal van kledij mee voor je kleine spruit.
– Less is more!
– Voor de zwangere dames heb ik een heel gamma aan kledij en accessoires! Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Cadeaubon

- Cadeaubonnen zijn persoonlijk en niet overdraagbaar.
- Reportages die cadeau zijn gegeven zijn niet inwisselbaar voor geld en kunnen niet geruild of geretourneerd worden.
- De bon representeert de waarde ten tijde van de aankoop. Als er na aankoop een prijswijziging plaatsvindt vóórdat de bon ingewisseld is dan moet het verschil bij betaald worden om recht te hebben op de service.
- Cadeaureportages hebben een geldigheidsduur van 1 jaar na uitgiftedatum. Hierna vervalt de waarde van de cadeaubon.
- De leverdatum van de digitale cadeaubon geldt als uitgiftedatum.
- De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle cadeau gegeven reportages.
- Aske fotografie levert enkel "digitale cadeaubonnen" in de vorm van een gepersonaliseerde webpagina.
- Als je een boeking maakt met een cadeaubon en je komt niet opdagen, wordt de sessieprijs afgetrokken van de waarde van je cadeaubon.
- Reportages vinden plaats op basis van beschikbaarheid in de agenda. Neem op tijd contact op om een datum te plannen.

Weer

Het weer heb ik jammer genoeg niet in de hand. Het kan dus voorvallen dat een shoot lastminute door mij, in samenspraak met jullie, wordt gewijzigd naargelang het licht of de neerslag. Dit doen we 1x of we boeken dadelijk om naar een studioshoot. Aan jullie de keuze.

Bewolkt, overtrokken, mist of lichte neerslag tellen niet mee voor het verzetten van de datum. Er kan wel steeds omgeboekt worden naar een studioshoot indien u dit liever hebt. Dit moet wel minstens 1 dag op voorhand aangevraagd worden.

Bij een tweede maal aangekondigde hevige neerslag wordt het automatisch een studioshoot of gaan we gewoon voor een 'singing in the rain' shoot. :)

Wil je toch een garantie op die prachtige golden hour? Dat kan mits een toeslag van 50 euro. Hierdoor kan de shoot worden gewijzigd tot we de golden hour te pakken hebben. (Dit moet dadelijk bij de boeking gereserveerd worden en wordt bij het voorschot bijgeteld)

Albums

Bij iedere reportage zit een prachtig album. De afmeting van dit album hangt af van het gekozen pakket. Wat een geweldige manier om de foto's te bewaren voor later en te showen aan vrienden, familie of collega's. Zo hebben jullie deze herinneringen altijd bij de hand.

Elk pakket en bijhorende prijs is zorgvuldig samengesteld en hier hoort dus ook een album bij. Ik werk samen met een geweldige drukkerij die zorgt voor pareltjes.

Soms krijg ik de vraag om geen album te krijgen, dit is jammer genoeg niet mogelijk. Ten eerste gaat hierdoor de BTW prijs van het pakket (sessie + fotopakket) naar omhoog (21% ipv 6%) waardoor je pakket vaak zelfs duurder is en gaat voor mij de prijs van andere albums de hoogte in aangezien mijn drukker een bepaalde omzet van mij verwacht.

Je kan echter wel voor de prijs van je album een ander fotoboek of boeken kiezen.

De levertermijn van je album is 4-6 weken.

Algemene voorwaarden:


Een beetje saai maar wel belangrijk:


Algemene zaken:

 • De foto’s op www.askefotografie.be mogen alleen gebruikt worden door de eigenaar, Aske De Keyser. Bezoekers kunnen deze foto’s bekijken, maar hebben geen toestemming ze, op welke wijze dan ook, te gebruiken.
 • Aske fotografie kan nooit aansprakelijk worden gesteld bij materiële en/of immateriële schade tijdens een fotosessie op locatie of in de studio.
 • In de omgeving van de fotostudio kunnen huisdieren rondlopen. Aske fotografie is niet aansprakelijk voor eventuele allergische reacties of schade naar aanleiding hiervan.
 • Aske fotografie stelt zich niet aansprakelijk voor het leveren van minder of minder goede foto’s dan normaal door onvoorziene omstandigheden die buiten de invloed van de fotograaf vallen. Denk aan kinderen die niet meewerken, instructies die niet opgevolgd worden, weersomstandigheden, en nog veel meer….
 • Het weer heb ik jammer genoeg niet in de hand. Een shoot kan 1x gewijzigd worden wegens hevige neerslag ten laatste 24h op voorhand. Bij last minute regenbuien boeken we om naar een studioshoot. Bewolkt, overtrokken, mist of lichte neerslag tellen niet mee voor het verzetten van de datum. Er kan wel steeds omgeboekt worden naar een studioshoot indien u dit liever hebt. Bij een tweede maal aangekondigde hevige neerslag wordt het automatisch een studioshoot of gaan we gewoon voor een 'singing in the rain' shoot. :) Wil je toch een garantie op die prachtige golden hour? Dat kan mits een toeslag van 50 euro. Hierdoor kan de shoot worden gewijzigd tot we de golden hour te pakken hebben. (Dit moet dadelijk bij de boeking gereserveerd worden en wordt bij het voorschot bijgeteld)
 • Indien u het grotere pakket mét grote broer of zus hebt genomen wordt deze extra toeslag niet terugbetaald bij het niet goed meewerken en een hierdoor tegenvallend resultaat. Dit vanwege de extra tijdsinvestering tijdens de fotoshoot. 
 • Indien broer en/of zus meekomt naar de shoot vraag ik om met 2 volwassenen naar de studio te komen. Ik start dan met de gezinsfoto’s. Hierna kan grote broer en/of zus naar huis of naar een speeltuin vlakbij. Het wachten tijdens de newborn- of babyshoot duurt gewoon te lang voor een peutertje en het is dan moeilijk om stil te blijven zitten. Daarom dat ik aan 1 van de 2 volwassenen vraag om reeds door te gaan met grote broer of zus.
 • Aske fotografie doet haar uiterste best om de kans op storingen en fouten tijdens de reportage tot een minimum te beperken maar kan niet aansprakelijk worden gesteld moest er iets mis lopen.
 • Aske fotografie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade ten gevolge van het gebruik van deze site of het gebruik van (beeld)informatie die op deze site wordt verstrekt.
 • Aske fotografie behoudt zich het recht voor om de informatie op de website te allen tijde te verbeteren of anderszins te wijzigen.
 • Instellingen, organisaties of personen die vinden dat geplaatste foto’s op een of andere manier schade toebrengen aan hun identiteit of anderszins kunnen zich, onder vermelding van gegronde redenen, melden. Aske fotografie zal deze foto’s, indien de redenen door haar gegrond worden verklaard, van de website verwijderen.
 • Aske fotografie kan niet aansprakelijk worden gesteld indien er klachten zijn over fotoafdrukken die de klant zelf laat maken. Aske fotografie gaat ook niet ondersteunen bij het al dan niet slagen van het afdrukken van de foto's en/of contact met een drukker van de klant zelf.
 • Als je tijdens een reportage ergens ontevreden over bent of iets niet mooi vindt, dan moet je dat direct tegen mij zeggen. Dat geeft mij namelijk de kans om iets anders te doen. Klachten achteraf hierover worden als niet gegrond beschouwd.
 • Ik heb niet verantwoordelijk voor het al dan niet meewerken van familieleden. Hiermee bedoel ik familieleden die niet willen meewerken, niet lachen of geen instructies van mij willen aannemen.
 • Aske fotografie zal de digitale bestanden voortvloeiend uit de fotoreportage na 3 maanden uit haar archief /opslag verwijderen.
 • Het is niet toegestaan om tijdens de reportage opnames te maken of te fotograferen met eigen telefoon en/of camera waar ik niet mee op sta. Foto’s van mij aan het werk met je kleintje mogen uiteraard wel en vind ik zelf heel leuk om te ontvangen. Indien je deze post op social media zou het leuk zijn om mij hierin te taggen.
 • Het is niet mogelijk om RAW bestanden en of onbewerkte foto's te ontvangen of bekijken na de reportage. Aske fotografie selecteert de foto's die aan de kwaliteitsnormen voldoen en zal deze bewerken en tonen in de galerij. Andere foto's zijn vaak bewogen, ogen toe, een gekke snuit,...
 • Vanwege de aard van het product is het niet mogelijk om digitale bestanden na levering te ruilen en/of retourneren. De klant is altijd zelf verantwoordelijk voor het kiezen en goedkeuren van de gewenste bestanden. Na digitale levering is die keuze altijd definitief.
 • Aske fotografie levert de foto's met de standaard bewerking conform de portfolio op deze website. Voor eventuele aanvullende bewerkingsverzoeken die niet binnen de standaard bewerking vallen wordt een aanvullende bedrag van 15 euro per foto gevraagd.
 • Hopelijk onnodig om te vermelden: Aske fotografie is ten allen tijden gerechtigd de dienstverlening te stoppen als er sprake is van respectloos gedrag of agressie. Het voorschot wordt dan niet terugbetaald.
 • Bij gebruikmaking van de diensten van Aske fotografie in welke zin dan ook, gaat u automatisch akkoord met al deze voorwaarden.


Auteursrechten van de foto’s:

 • De foto's zijn een artistiek werk en blijven steeds eigendom van de fotograaf. Bij betaling van de sessie en bestanden koopt de klant het recht om de foto's te printen en publiceren enkel voor persoonlijke doeleinden, niet voor commerciële doeleinden.
 • Het auteursrecht van de foto’s ligt te allen tijde bij Aske fotografie.
 • De klant geeft Aske fotografie toestemming om de gemaakte foto’s te gebruiken voor zowel commerciële als promotiedoeleinden op internet en in drukwerk (zie puntje social media). De klant ontvangt hiervoor geen vergoeding.
 • Vermeld altijd Aske fotografie bij het plaatsen van een foto.
 • Aske fotografie levert de bestanden aan in JPEG formaat. RAW of onbewerkte bestanden worden nooit geleverd en zijn niet te koop.
 • Bij gebruikmaking van de diensten van Aske fotografie in welke zin dan ook, gaat u automatisch akkoord met al deze voorwaarden.


Social media:

 • Foto’s uit de reportage mogen aangewend worden ter promotie van Aske fotografie en partners. (De klant ontvangt hiervoor geen vergoeding)
 • Mijn foto's zijn mijn reclame :-)
 • Wanneer jullie niet wensen dat de foto's gebruikt worden op social media, drukwerk of promotie van Aske fotografie en partners vraag ik hier een toeslag voor van € 50,00. In dat geval zal geen enkel beeld gebruikt worden op social media of de website van Aske fotografie. Mijn prijzen zijn zo opgebouwd dat opbrengst van reclame inbegrepen zit. Daarom dat ik een toeslag aanreken indien ik jullie foto’s niet mag gebruiken ter promotie.
 • Als jij foto's deelt op social media, gelieve dan Aske fotografie te taggen in jouw foto. Jullie kwamen waarschijnlijk ook bij mij terecht omdat je bij iemand anders mijn foto's zag ;-)
 • Het is niet toegestaan om ontvangen digitale bestanden op het internet te plaatsen in een andere bewerking of uitsnede dan dat deze is aangeleverd door Aske fotografie. Met andere woorden: geen filters of eigen bewerkingen over mijn foto’s als je ze op het internet zet.
 • Bij aanschaf van bestanden met de digitale ‘hoge resolutie’ bestanden heeft de klant het recht tot reproductie voor eigen gebruik. Het is niet toegestaan om bestanden voor commerciële of non-profit bedrijven te gebruiken en/of te publiceren in gedrukte media.
 • Het is niet toegestaan dat de klant digitale bestanden opstuurt naar fotowedstrijden.
 • Vermeld altijd Aske fotografie bij het plaatsen van een foto.
 • Aske fotografie levert de bestanden aan in JPEG formaat. RAW of onbewerkte bestanden worden nooit geleverd en zijn niet te koop.
 • Bij gebruikmaking van de diensten van Aske fotografie in welke zin dan ook, gaat u automatisch akkoord met al deze voorwaarden.

*social media (o.a. Facebook, blog, Instagram, website, Pinterest, Etsy, YouTube,…)

*drukwerk en promotie (o.a. flyers, demo producten, visitekaartjes, vitrine,…)


Bij gebruikmaking van de diensten van Aske fotografie in welke zin dan ook, gaat u automatisch akkoord met al deze voorwaarden.Privacy/GDPR:


Aske fotografie is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens: www.askefotografie.be - Nielsestraat 317, 2850 Boom

Persoonsgegevens die wij verwerken:

Aske fotografie verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

- Voor- en achternaam, Adresgegevens, Telefoonnummer, E-mailadres, Bankrekeningnummer

- Gegevens gebonden aan de te fotograferen activiteit


Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken:

- gegevens van personen jonger dan 16 jaar. Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via hallo@askefotografie.be, dan verwijderen wij deze informatie.


Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken:

Aske fotografie verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

- Het afhandelen van jouw betaling

- Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder

- Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren

- Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten

- Om goederen en diensten bij je af te leveren

- Aske fotografie verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

- Aske fotografie analyseert uw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op uw voorkeuren.

Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Op deze pagina laten we u weten welke gegevens we verzamelen als u onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee uw gebruikservaring verbeteren. Zo snapt u precies hoe wij werken.

Dit privacybeleid is van toepassing op de diensten van Aske fotografie. U dient zich ervan bewust te zijn dat Aske fotografie niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid van andere sites en bronnen. Door gebruik te maken van deze website geeft u aan het privacy beleid te accepteren.

Aske fotografie respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.


Gebruik van onze diensten

Wanneer u zich aanmeldt voor een van onze diensten vragen we u om persoonsgegevens te verstrekken. Deze gegevens worden gebruikt om de dienst uit te kunnen voeren. De gegevens worden opgeslagen op eigen computers van Aske fotografie of die van een derde partij. Wij zullen deze gegevens niet combineren met andere persoonlijke gegevens waarover wij beschikken.


Communicatie

Wanneer u e-mail of andere berichten naar ons verzendt, is het mogelijk dat we die berichten bewaren. Soms vragen wij u naar uw persoonlijke gegevens die voor de desbetreffende situatie relevant zijn. Dit maakt het mogelijk uw vragen te verwerken en uw verzoeken te beantwoorden. De gegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde servers van Aske fotografie of die van een derde partij. Wij zullen deze gegevens niet combineren met andere persoonlijke gegevens waarover wij beschikken.


Cookies

Wij verzamelen gegevens voor onderzoek om zo een beter inzicht te krijgen in onze klanten, zodat wij onze diensten hierop kunnen afstemmen.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van de website kan worden overgebracht naar eigen beveiligde servers van Aske fotografie of die van een derde partij. Wij gebruiken deze informatie om bij te houden hoe u de website gebruikt, om rapporten over de website-activiteit op te stellen en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik.


Doeleinden

We verzamelen of gebruiken geen informatie voor andere doeleinden dan de doeleinden die worden beschreven in dit privacybeleid tenzij we van tevoren uw toestemming hiervoor hebben verkregen.


Veranderingen

Deze privacy verklaring is afgestemd op het gebruik van en de mogelijkheden op deze site. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen van deze site, kunnen leiden tot wijzigingen in deze privacyverklaring. Het is daarom raadzaam om regelmatig deze privacy verklaring te raadplegen.


Aanpassen/uitschrijven dienst nieuwsbrief/communicatie

Onderaan iedere mailing vindt u de mogelijkheid om uw gegevens aan te passen of om u af te melden. U kan ook altijd contact met ons opnemen.


Geautomatiseerde besluitvorming

Aske fotografie neemt op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Aske fotografie) tussen zit. Aske fotografie gebruikt de volgende computerprogramma's of -systemen: workflow systemen die je automatisch mailen met info over je geboekte sessie.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Aske fotografie bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld.


Delen van persoonsgegevens met derden

Aske fotografie verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens.


Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Aske fotografie en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar hallo@askefotografie.be. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen.


Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Aske fotografie neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met hallo@askefotografie.be


Vragen en feedback

We controleren regelmatig of we aan dit privacybeleid voldoen. Als u vragen heeft over dit privacybeleid, kunt u contact met ons opnemen via e-mail.