THE STORY OF A PHOTOGRAPHER


Weet je nog dat je vroeger zo'n wegwerpcameraatje kreeg van je ouders? 27 foto's voor 10 dagen vakantie... Bij mij waren die foto's meestal al na 2 uur op en dan moest ik nog eens verschillende dagen wachten tot ik de foto's in handen had, verschrikkelijk vond ik dat!

Toen ik wat ouder werd, kochten mijn ouders een 'beter' toestel. Ze hebben het wel niet veel vastgehad aangezien ik er steeds mee rondliep. Voor mijn verjaardag vroeg ik geen speelgoed maar filmrolletjes!

Het grootste drama was toen ons toestel op de terugreis op de luchthaven werd gestolen. De foto's van je vakantie niet hebben was een ware catastrofe voor mij!!

Nu, vele jaren later, zijn foto's nog steeds een belangrijk onderdeel van mijn leven. Ze helpen me zaken te herinneren die je anders misschien zou kunnen vergeten. Mijn eigen huis hangt dan ook vol met foto's!

Met een foto kan je leuke, gelukkige, toffe, ontroerende en mooie momenten telkens opnieuw en opnieuw beleven. Foto's vertellen verhalen en fluisteren je warme herinneringen toe waarvan je dacht dat je ze was vergeten.

Fotograferen is voor mij eerder een passie dan een beroep. De schoonheid van het leven voor altijd kunnen vastleggen en delen met mensen kan je ook moeilijk een beroep noemen!

Aangenaam, ik ben Aske, misschien wel jouw fotograaf.

THE STORY OF A MUM & WIFE


Uiteraard ben ik naast fotograaf ook nog getrouwd met mijn prins op het witte paard en trotse mama van 2 prachtige dochters.

Naast het fotograferen reis ik graag met mijn gezin, oké stiekem doe ik het ook voor de foto's, maar ik wil herinneringen maken over de hele wereld. En tijdens koude winteravonden gezellig onder een lakentje kruipen met mijn familie en deze momenten herbeleven door de foto's te herbekijken.

Enkele jaren geleden heb ik dan ook de beslissing genomen om van mijn passie een 'deeltijdse' job te maken. Ik combineer namelijk mijn foto-opdrachten met mijn vaste job als leerkracht basisonderwijs. Shoots gaan daarom meestal door op dinsdag en woensdag (mijn 'vrije' dagen). Andere dagen zijn steeds in overleg en hierin probeer ik een goed evenwicht te vinden tussen gezin en werk.

Aangenaam, ik ben Aske, trotse mama van Rikke en Lone en al even trotse wederhelft van mijn man Kris.