FAQ


Frequently Asked Questions...

Levertermijn van de foto's

Het fotograferen is slechts een klein deel van het werk. Na de sessie ga ik met jullie foto's aan de slag. Ik bekijk al jouw foto's opnieuw en opnieuw en selecteer zo de mooiste foto's om ze hierna één voor één te bewerken tot jouw ideale foto's.


Je krijgt na ongeveer 6 - 8 weken een link naar een online slideshow. Op basis hiervan kies je het pakket van 5, 15 of 40 foto's (verplicht één van deze pakketten te nemen. Na betaling van je fotopakket gaat de online galerij open en kan je je foto's kiezen en downloaden. Per fotopakket krijg je ook een tegoed in de shop waarmee je dadelijk jouw mooiste herinneringen kunt afdrukken. 

Bij mij krijg je dus digitale bestanden én een tegoed in de shop!

Digitale foto's worden enkel bezorgd aan de persoon die betaald.


OPGELET: De link naar de naar je galerij is slechts 1 week geldig. Indien je nog niet hebt gekozen binnen de 7 dagen en ik de galerij opnieuw moet activeren, vraag ik een extra kost van 25 euro.


Heb je de foto's om de één of andere reden toch sneller nodig vraag ik hiervoor een bijdrage van 79 euro. Je krijgt dan binnen de 3 dagen jouw slideshow.


Moest je de foto's delen op social media gelieve dit dan te doen met vermelding van @askefotografie.


Binnen de 48u krijg je reeds een previewfoto te zien op social media met een tagje. Dan kan je al trots aan de familie en vrienden een eerste foto laten zien. :)

Wenst u de foto's te delen op social media gelieve dit te doen via het online album.


Alle bewerkte foto's worden maximum 3 maanden bijgehouden. Na deze periode kunnen foto's niet meer nabesteld of opgevraagd worden.

Onbewerkte foto's worden na de keuze definitief verwijderd. Dit aangezien ze allemaal heel wat geheugen innemen.

Extra info foto's

AANTAL


Naargelang jouw pakket is het aantal foto's dat je krijgt verschillend. (5 - 15 - 40)


FORMAAT


Je krijgt je foto's digitaal doorgestuurd in een hoge resolutie van 3600 px. Dit wil zeggen dat jij zelf afdrukken kan maken tot A4 formaat. Grotere formaten verlopen via de shop. 


Indien jij zelf foto's afdrukt kan ik niet verantwoordelijk worden gesteld voor de kwaliteit. 


Ik werk zelf met een eigen drukkerij die mijn kleurprofiel overneemt en elke foto individueel nakijkt waardoor ik bij hem wel de kwaliteit kan garanderen. Uiteraard zullen hierdoor prijzen hoger liggen dan bij 'goedkope' afdrukcentrales.


ONBEWERKTE FOTO'S


Na een sessie selecteer ik de mooiste foto's. Dadelijk doe ik reeds een selectie waarbij foto's met gekke snuiten, ogen die toe zijn, rare houdingen,... dadelijk de prullenmand in gaan. Zo hou ik een selectie van de mooiste foto's over die ik bewerk.

Ik krijg vaak de vraag om de onbewerkte foto's te krijgen. De 'raw' bestanden zijn zoals de naam het zegt 'rauwe' bestanden. 

Je kan zonder professionele bewerkingsprogramma's deze foto's vaak niet openen en ze staan niet voor de stijl die ik als fotograaf heb en representeren mijn werk niet zoals ik het zou willen. 

Wil je ze nu toch graag allemaal kopen dan kan dit voor het bedrag van 999 euro. Deze foto's mogen dan enkel voor persoonlijk gebruik dienen en al zeker niet op social media belanden.


EXTRA BEWERKEN


Ik probeer steeds de mooiste en meest echte foto's af te leveren. Het leven zoals het is. :) 

Moest er om de één of andere reden toch nog een extra bewerking nodig zijn volgens u, dan vraag ik hier 20 euro per foto voor.

Droge huidjes en poriën horen bij het baby zijn en worden niet bewerkt. :)

Info Shoot

BOEKING


Een shoot is pas definitief na betaling van de sessieprijs.


TE LAAT:


Gelieve 15 minuten voor de shoot telefonisch te verwittigen indien u te laat zou zijn. Bent u later dan 30 minuten dan kan de shoot jammer genoeg niet meer doorgaan en geldt dit als een annulatie.

Bij een golden hour is dit reeds na 15 minuten omdat het licht dan niet meer geschikt is om een volledige sessie te fotograferen.

Bij minisessies dient u wel exact op het afgesproken tijdstip aan te komen.


ANNULERING


Bij annulering van de shoot kan er geen sessieprijs teruggevorderd worden. Deze dag was voor jou geboekt en hierdoor kon ik geen andere klanten op deze dag inboeken.

KLEDIJ

Goed nadenken over wat je gaat dragen tijdens een shoot is één van de belangrijkste zaken. De kleding gaat de look en de sfeer van de beelden bepalen. Zorg voor kleuren die mooi op elkaar zijn afgestemd en vermijd volgende zaken: té donkere kleuren, neokleuren, drukke prints, grote logo’s of fijne streepjes.

Spam me gerust met al je mogelijke kledingcombinaties zodat ik samen met jou kan beslissen wat het beste gaat werken op foto.

Bekijk eventueel ook mijn Pinterest bord met voorbeelden.


CLIENT CLOSET

Ik heb voor de dames tot een kleine XL, meisjes tot 10 jaar en kids tot 2 jaar een clientcloset beschikbaar.


Hieronder nog enkele tips:


 • Sleutels en gsm uit zakken doen om bulten in kledij te vermijden. :)
 • Achterzakken of borstzakjes sluiten.

Cadeaubon

 • Cadeaubonnen zijn persoonlijk en niet overdraagbaar.
 • Reportages die cadeau zijn gegeven zijn niet inwisselbaar voor geld en kunnen niet geruild of geretourneerd worden.
 • De bon representeert de waarde ten tijde van de aankoop. Als er na aankoop een prijswijziging plaatsvindt vóórdat de bon ingewisseld is dan moet het verschil bij betaald worden om recht te hebben op de service.
 • Cadeaureportages hebben een geldigheidsduur van 1 jaar na uitgiftedatum. Hierna vervalt de waarde van de cadeaubon.
 • De leverdatum van de digitale cadeaubon geldt als uitgiftedatum.
 • De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle cadeau gegeven reportages.
 • Aske fotografie levert enkel "digitale cadeaubonnen" in de vorm van een gepersonaliseerde webpagina.
 • Als je een boeking maakt met een cadeaubon en je komt niet opdagen, wordt de sessieprijs afgetrokken van de waarde van je cadeaubon.
 • Reportages vinden plaats op basis van beschikbaarheid in de agenda. Neem op tijd contact op om een datum te plannen.

Weer

Het weer heb ik jammer genoeg niet in de hand. Het kan dus voorvallen dat een shoot lastminute door mij, in samenspraak met jullie, wordt gewijzigd naargelang het licht of de neerslag. Dit doen we 1x of we boeken dadelijk om naar een studioshoot. Aan jullie de keuze.


Bewolkt, overtrokken, mist of lichte neerslag tellen niet mee voor het verzetten van de datum. Er kan wel steeds omgeboekt worden naar een studioshoot indien u dit liever hebt. Dit moet wel minstens 1 dag op voorhand aangevraagd worden.


Bij een tweede maal aangekondigde hevige neerslag wordt het automatisch een studioshoot of gaan we gewoon voor een 'singing in the rain' shoot. :)


Wil je toch een garantie op die prachtige golden hour? Dat kan mits een toeslag van 99 euro. Hierdoor kan de shoot worden gewijzigd tot we de golden hour te pakken hebben. Dit moet dadelijk bij de boeking gereserveerd worden.

Shop Tegoed

Bij ieder fotopakket krijg je shop tegoed zodat je dadelijk je foto's kan vereeuwigen in wall art, een album, prints,... Wat een geweldige manier om de foto's te bewaren voor later en te showen aan vrienden, familie of collega's. Zo hebben jullie deze herinneringen altijd bij de hand.


Elk pakket en bijhorende prijs is zorgvuldig samengesteld en hier hoort dus ook een printkrediet bij. Ik werk samen met een geweldige drukkerij die zorgt voor pareltjes.


Soms krijg ik de vraag om dit shop tegoed af te trekken van de prijs van het pakket. Dit kan jammer genoeg niet. Mijn drukker verwacht een bepaalde afname waardoor prijzen van andere klanten de hoogte in zouden gaan indien ik dit toesta.


De levertermijn van je fotoproducten is ongeveer 6 weken.